Sådan rengører og vedligeholder du overflader i nano laminat

Daglig vedligeholdelse og fjernelse af almindelige pletter

Ligesom de fleste materialer, bør nano laminat rengøres regelmæssigt. Det kræver ikke det store, blot varmt vand, et mildt rengøringsmiddel og en blød klud. De fleste almindelige rengøringsprodukter eller desinficeringsmidler kan bruges uden problemer. 

Til de mest almindelige pletter er det nok at rengøre med varmt vand og en blød klud. De mere stædige pletter kan fjernes ved hjælp af ikke-slibende husholdningsmidler eller opløsningsmidler. 

Til gamle, indtørrede pletter kan du bruge en “magisk svamp” eller en blød klud til at fjerne dem. Hvis du bruger opløsningsmidler anbefales det, at skylle overfladen med varmt vand og et rengøringsmiddel. Husk altid at skylle og rense overfladen grundigt med rent, varmt vand for at fjerne resterne af rengøringsmidlet.

Stædige pletter og mindre ridser

Overflader af nano laminat har et unikt ikke-porøst udvendigt lag, som gør det nemmere at holde bordet pænt ved hjælp af simple rengøringsteknikker. Til de stædige pletter anbefaler vi, at følge nedenstående oversigt over hvilke midler der skal bruges til hvilke typer af pletter.

Fix ridser i overfladen med et strygejern

 1. Overfladiske mærker og ridser i bord-overfladen.

 2. Placér et stykke køkkenrulle på det udsatte/berørte område og fugt det med varmt vand. 

 3. Placér et varmt strygejern på køkkenrullen, men ikke længere end 10 sekunder ad gangen. 

 4. Tør overfladen af med lunkent vand og en mikrofiberklud. 

 5. Overfladen bør nu være fikset. 

Fix ridser med en magisk svamp

 • Overfladiske ridser eller mærker i overfladen.

 • Skrub med en magisk svamp (melamin svamp) på det berørte område. Svampen kan bruges både tør og let fugtet. 

 • Overfladen er nu fikset.

Nyttige rengøringsråd

Følg disse råd, for at opnå de bedste resultater.

 • Selvom FENIX er meget modstandsdygtig, må overfladen aldrig behandles med produkter som indeholder slibemidler eller materialer som sandpapir og ståluld, som kan ridse overfladen. 

 • Brug ikke en metalskraber, stålbørste eller lignende værktøjer til at fjerne pletter, maling, gips eller andet fra overfladen. 

 • Undgå produkter som er stærkt syreholdige eller alkaliske, da det kan misfarve og plette overfladen. 

 • Undgå blegemidler og klorholdige produkter, da de kan nedbryde overfladen. Natriumhypochlorit bør kun anvendes i koncentrationer under 5% og ikke mere end 5 minutter ad gangen, derefter skylles det af med en svamp eller en klud. 

 • Hydrogenperoxid ved koncentrationer under 3% skylles omhyggeligt af. Ved koncentrationer over 3% bør opløsningen ikke være i kontakt med overfladen i mere end 10 minutter ad gangen. Overfladen skylles grundigt og tørres godt efter med blød klud.

 • Ved brug af opløsningsmidler, sørg for at bruge en helt ren klud, så den ikke efterlader mærker i overfladen. Eventuelle mærker fjernes ved at skylle med varmt vand og tørre godt efter. 

 • Brug ikke voksbaserede rengøringsmidler eller poleringsmidler til rengøring, da de har en tendens til at skabe et klæbrigt lag som tiltrækker snavs. 

1. Brug en blød klud eller køkkenrulle, enten tør eller fugtet med vand. 

2. Brug varmt vand med sæbe eller et mildt husholdningsmiddel, lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

3. Start med en tør blød klud eller papir. Brug derefter varmt vand med sæbe eller et mildt rengøringsmiddel. Lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

4*. Brug et opløsningsmiddel*, derefter varmt vand med sæbe og lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

4**. Brug et opløsningsmiddel**, derefter varmt vand med sæbe og lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

4***. Brug et opløsningsmiddel***, derefter varmt vand med sæbe og lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

5. Brug et opløsningsmiddel som indeholder eddikesyre eller citronsyre med en koncentration på op til 10%. Skyl af med rigeligt af varmt vand. Hvis du bruger afkalkningsmiddel, så skyl straks. 

6. Skyl omgående af med vand eller passende opløsningsmidler, inden pletten når at sætte sig. Tjek instruktionerne eller kontakt producenten for mere information. Ved silikone, brug de passende opløsningsmidler. 

7. Efter det er størknet, prøv at fjerne det ved at gnubbe med et tørt håndklæde eller med skrabe med en træ- eller nylonskraber, uden at lave mærker eller ridser i overfladen. 

8. Start med varmt vand og sæbe eller et mildt husholdningsmiddel, lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. Derefter rens med et desinficeringsmiddel. Følg instrukserne. Damp kan også bruges til denne slags skidt.   

9. Tør straks over med en tør, blød klud eller køkkenrulle. 

10. Benyt triklorethylen eller nitrosolvent, Brug derefter varmt vand med sæbe eller et mildt husholdningsmiddel og lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig.  

11. Efter det er størknet, prøv at fjerne det vha. et tørt håndklæde og knofedt eller med en spartel i træ eller nylon uden at ridse overfladen. I tilfælde af voks, placér et stykke køkkenrulle på området og varm det med et strygejern. Pil voksen af, indtil det er helt væk. 

12. Anvend husholdningssprit til metaloverflader og acetone til andre overflade. Hvis pletten er stædig, så brug et middel der er egnet til at fjerne graffiti. Brug derefter varmt med med sæbe eller et mildt husholdningsmiddel og lad det virke indtil skidtet begynder at løsne sig. 

* Benzin, terpentin, mineralsk terpentin, trichlorethylen, tetrachlorethylen, trichloroethane, alkohol.

** Acetone eller neglelakfjerner, benzin, terpentin, mineralsk terpentin, trichlorethylen, tetrachlorethylen, trichloroethane, alkohol.

*** Alkohol

Se vores udvalg af hæve sænkeborde med laminat overflader

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing