Donation og genbrug

jkOffice er en grøn virksomhed, men vi fokuserer ikke kun på, at vi er grønne, vi ønsker også, at kunderne skal være det. Derfor tilbyder vi totalløsninger, hvor vi løser alle opgaver i forbindelse med indkøb af nyt, flytning/returnering af de brugte møbler, evt. flytning for vores kunder til andre kontorfaciliteter, så kunden står tilbage med en nøglefærdig løsning.

Når vi opkøber større partier brugte kontormøbler, bliver ALT genbrugt. Kontormøbler i bedste stand videresælges efter professionel opgradering og rengøring. Vi upcycler kontormøbler, hvor det lader sig gøre. Vi renoverer til et højt og funktionelt niveau. Brugt kvalitetsstel med feks ny eller renoveret bordplade. Brugte kontormøbler til videresalg får fuldstændigt nyt liv og nyt look, inden vi leverer dem videre. Møbler der er for brugte til videresalg –og ikke egner sig til upcycling doneres væk til organisationer, der har stort behov. Disse møbler får ”nyt liv” og bliver brugt til de ikke kan mere. Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Ukrainske børn er blot et lille udvalg af hjælpe-organisationer, jkOffice har doneret møbler til. Møbler, der ikke har styrke til videresalg eller donations formål, sorteres i hhv. træ, metal, plast etc – og genanvendes til andre formål. Træ bliver genanvendt til f.eks. spånplader.

En opkøbssag afsluttes med at vi udformer et grønt regnskab/genanvendelses rapport som beskriver fordelingen inden for de 4 områder, samt hvilken co2 besparelse og gevinst det har for miljøet. En sådan rapport vil naturligvis kunne bruges i et miljø-/CSR-regnskab. Denne form for cirkulær økonomi er med til at begrænse unødig merproduktion og vil sikre en så miljø- mæssig korrekt genanvendelse af jeres brugte inventar som overhovedet muligt.

 

Eksempler på Upcycling

Brugt el hæve-/sænkebord sammensættes f.eks. af brugt stel med ny frisk bordplade med linoleum eller laminat.
Brugte stel justeres til andre størrelser – oftest til mindre borde end de oprindelige. Brugte kvalitetskontorstole fra f.eks. Kinnarps eller HÅG ompolstres – og fremstår som nye. Brugte stel til møde- og konferenceborde genbruges f.eks. med ny/anden plade og/eller nye andre former. Reoler/jalousiskabe lakeres i nye mere tidssvarende farver og fremstår med helt nyt, moderniseret look.

Læs mere om upcycling her. 

Tidligere donationer

Man smider da ikke funktionsdygtige møbler ud! Derfor som en del af vores genandveldelsesprogram, donerer vi gerne møbler til velgørende organisationer. Donationerne er møbler som har en længere omsætningshastighed for os, men som er fuldt funktionsdygtige og rigtig fine til brug mange steder. Herunder kan du se et udpluk af de organisationer som har modtaget en donation fra os.

 

Selvhjælp Randers

Selvhjælp Randers fik en hel arbejdsstation doneret. Bord, stol og skuffekassette blev afhentet hos os jkOffice i Aarhus N.  De "nye" kontormøbler skal stå i Selvhjælp Randers' nye lokaler. 

Røde Kors Aarhus

Da Røde kors Aarhus skulle flytte fra deres gamle lokaler i Aarhus N, ned til de nye i Vestergade gav jkOffice en stor hånd. Vi sørgede for at tømme deres tidligere lokaler, flytte møblerne over til de nye lokaler og donerede en hel masse møbler – Både til kontorer, kantinen, mødelokaler mv.

 

CSM – Christine centeret

Christine centeret behandler og rådgiver både mænd og kvinder, som har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen eller ungdommen. De tilbyder åben og anonym rådgivning, hvor man kan få en snak om sine problemer.

Det er vigtigt at man kan mødes i centeret under afslappede forhold, og vi har derfor doneret en række møbler til indretning af kontorer mm.

De fik blandt andet en række polstrede stole, et mødebord, et skab og en hel masse hvide skalstole.

Hos jkOffice håber vi, at vores donation kan være med til at støtte op om dette center, og på den måde indirekte hjælpe en masse mennesker, som har brug for råd og vejledning til at komme igennem deres personlige problemer. Vi håber Christine centeret vil få glæde af de gratis møbler.

Fitness fabrikken

Fitness Fabrikken er et fitnesscenter beliggende i Havndal, Aarhus.Centeret har fået doneret udstyr til kontorer mm. som blandt andet bestod i skraldespande, opbevaringsmøbler og tøjstativer.

Fitnesscenteret har fokus på korrekt træning med vejledning fra kompetente instruktører. De afholder løbende gratis foredrag om kost og sundhed

Reden Aalborg

Reden Aalborg er et tilbud til kvinder og mænd, som har haft sex for penge, husly eller andet. Det er gratis og anonymt, og er både til dem der har solgt eller stadig sælger ydelser igennem for eksempel bordeller eller escort.

Hos reden i Aalborg kan man tale anonymt om sin situation, stille spørgsmål og få rådgivning. Der tilbydes personlig rådgivning, terapeutiske- og sociale grupper, uforpligtende samtaler i cafeen og meget mere.

Dette tilbud har vi støttet med møbler til kontorer og caféen. Vi håber at de gratis møbler kan være med til, at skabe rum for samtale og udvikling hos de berørte personer.

Røde kors Favrskov

Røde kors er en sag, der står vores hjerte nær. Til deres lager i Favrskov har vi doneret en række opbevaringsmøbler. Skabe og reoler i forskellige størrelser, jalousiskab, væghængte reoler mm. Disse møbler kan nu komme røde kors til gavn.

Søspejderne Stifinderne Sø

Søspejderne er en gren af Det Danske spejderkops. Foreningen er drevet af frivillige og beliggende på Marselisborg havn i Aarhus. Fokus er på den enkelte spejders udvikling. Både i forhold til sejladsfærdigheder, men i lige så høj grad sociale færdigheder. Hos søspejderne sættes de klassiske spejdertanker, som for eksempel ”Børn lærer børn”, i spil på båden, hvor spejderne selv sejler i små grupper. Søspejderne har tre bådtyper og udfordrer den enkelte spejder på dennes niveau.

Søspejdernes hytte på havnen havde meget slidte opbevaringsmøbler, og jkOffice donerede derfor ét højskab, to skabe og to reoler så spejderne kunne få udskiftet de meget medtagede møbler.

Det var vigtigt for spejderne at møblerne var simple, nemme at holde rene og funktionelle og holdbare. Derfor fik de en række møbler i birke- og bøgefinér.

 

Idrætsforeningen "Hele vejen rundt"

Idrætsforeningen "Hele Vejen Rundt" støtter og hjælper udsatte unge i København. I forbindelse med flytning til nye lokaler, kontaktede de os for en donation af kontormøbler. Derfor inviterede vi Cilja sammen med et par hjælpende hænder ud til DomicilSalget i sidste uge hvor de fik et læs brugte kontormøbler helt kvit og frit.

 

Foreningen "Hjælp ukrainske børn"

"Hjælp Ukraniske Børn" fik mulighed for at tømme GF Money Bank i Brøndby for kontormøbler. JkOffice stillede to chauffører til rådighed som kørte hele fem fyldte læs direkte til foreningens lager.

Foreningen måtte få alle de møbler, de ville have efter et domicilsalg i Brøndby - og det var en del! 

Møblerne skulle senere videre til Flygtningecentret Frolovskaya i Kiev. 

Ønsker du at modtage en donation i form af brugte kontormøbler?

Så send en mail til donation@jkoffice.dk. Skriv her hvem I er, hvorfor i har brugt for en donation, samt hvilket behov i står med i forhold til donation. Skriv også gerne hvor i landet i befinder jer. Donationer foregår ofte i forbindelse med opkøb. Derfor er det ideelt hvis modtageren bor i nærhenden af det domicil hvor møblerne skal afhentes fra.

De møbler vi kan donere væk er ofte mindre salgbare emner. Det kan være møbler med en længere omsætningshastighed pga. de er mindre atraktive for virksomheder. Det kan være pga. standen, designet eller størrelsen. Men rigtig mange flotte møbler doners væk som ville være synd og skam at sende til ophug.