Indret med farver på arbejdspladsen

Der er mange ting som påvirker os og vores adfærd i løbet af arbejdsdagen. De farver du vælger at indrette kontoret med påvirker dit humør, men også din produktivitet, kreativitet og trivsel på arbejdspladsen. Farver spiller en større rolle end man skulle tro. Det er derfor vigtigt, at du skænker dem en tanke, når du indretter dit kontor.

Skab det rigtige udtryk

Synes du det kan være svært at skabe et sammenhængende udtryk mellem møbler, kontorinventar og farver? Så prøv at holde det til 3 farver som er komplementære, hvor én farve fungerer som kontrast. Den primære farve skal udgøre ca. 60%. Den sekundære farve skal udgøre ca. 30% og kontrasten ca. 10%, for at skabe en balanceret indretning. 

Når først farverne er på plads, er det nemt og hurtigt at indrette kontoret, så det hele spiller. Vi foreslår, at din primære farve anvendes på vægge eller gulve. Hvis du er modig, så giver det et fedt udtryk med malede gulve eller farvede gulvtæpper, da det ikke er noget man ser så ofte. Den sekundære farve bruger du til møblerne og afslutningsvis bruges kontrastfarven til fx billeder, lamper, kontoropbevaring eller lignende, for at fange øjet og bryde farverne op. 

Mange indretter efterhånden hele kontoret i sort og hvid, men brug også gerne naturmaterialer i indretningen som fx skriveborde i bøg, for at skabe varme, balance og harmoni på kontoret.

Hvad skal dit kontor udstråle? 

Kolde farver som blå, grøn, turkis og lilla får et rum til at syne større og køligere samt giver en rolig atmosfære. Modsat får varme farver som rød, gul og orange, et rum til at syne mindre og mere indbydende samt tilføjer det energi og fremmer effektiviteten. 

Blå

Der er 111 nuancer af blå, så det burde være muligt, at finde en man kan lide. Det er den mest populære farve på kontorer, da den symboliserer tillid og produktivitet. Men også fordi, at den ikke forstyrrer medarbejdernes fokus, da det er en harmonisk farve. 

Rød

Rød tiltrækker folks opmærksomhed, men det er en meget stærk og dominerende farve, så brug den gerne steder hvor folk opholder sig i mindre tid fx kantinen. Den er også ideel til mødelokaler, da det også er en farve som lægger op til kreative diskussioner og løsninger. 

Gul 

Gul tiltrækker også folks opmærksomhed samt symboliserer optimisme og fremmer kreativitet. Det er en farve som giver energi og øget fokus hos medarbejderne. 

Grøn 

Grøn er en afslappende farve som er forbundet med glæde, harmoni, vækst og velstand. Farven skaber balance og passer til ethvert rum, da den er behagelig for øjnene. 

 

Brug et farvehjul og søg inspiration

Husk, at der findes mange forskellige farver og farvenuancer, så du behøver ikke at holde dig til de 3 primærfarver rød, gul, blå. Et farvehjul kan være et super godt værktøj til at finde de rette farvekombinationer. 

Hvis du har brug for inspiration, så kan du med fordel kigge på hvordan mange leger med farver i det private hjem på fx Pinterest eller Google. Man kan sagtens bruge og overføre ideer brugt i hjemmet til arbejdspladsen.

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing