Det gode kontormiljø

Planteguide til et godt indemiljø på kontoret

Planter øger produktiviteten, koncentrationsevnen og glæden samt renser luften på kontoret. Men hvilke planter egner sig bedst til jeres kontor? Vi har lavet en hurtigt oversigt over planter, så du kan vælge det rette match for jer. 

Blomster og planter reducerer forekomsten af støj, skaber et bedre indeklima og holder lufttemperaturen nede. Brug planter som en naturlig opdeling af åbne kontorlandskaber eller store åbne rum, og til at gøre kontoret mere indbydende for medarbejdere og kunder. 

Grønne planter der renser luften på kontoret 

Luftrensende planter sænker temperaturen på kontoret samt fjerner kemiske stoffer i luften og ilter luften på kontoret. Vi anbefaler følgende planter: 

Gummifigen 

Kræver en lys placering, dog ikke i direkte sollys. Skal vandes jævnligt, og må gerne udtørre i mellem vandingerne. Planten kan blive op til 3 meter høj og vil derfor egne sig godt til større rum med højt til loftet. 

Væddeløber

Trives både i meget lyse og meget mørke placering, dog ikke i direkte sollys om sommeren. En ideel plante til nybegynderen. 

Aloe vera

Trives bedst lyst, men ikke i direkte sollys og skal kun vandes 1-2 gange om måneden, da den kan lagre store mængder vand. Derudover kan har planten også helende kræfter. Knæk en af stilkene af og indeni finder du en gel, som bl.a. virker kølende på skoldninger. Med en aloe vera får du mere end bare en plante. 

Svigermors skarpe tunge (bajonetplante) 

Planten til dig, som ofte glemmer at vande dine planter. Super nem at holde, kræver ikke det store arbejde og kan leve under de fleste lysforhold. Den er nærmest umulig at slå ihjel. Pas dog på med at overvande den, ellers rådner planten. 

Planter der er nemme at passe

Vores tid på arbejdet er dyrebar og planter er bare endnu en ting du skal huske at passe. Heldigvis findes der planter, som ikke kræver det store af dig. 

Vælg generelt planter med tykke blade, da de som hovedregel er nemmere at passe. 

Kaktusser og sukkulenter - Modsat mange planter, gør det ikke noget hvis I glemmer at vande dem. De har nemlig bedst af at tørre ud mellem vandingerne samt elsker at stå og suge sollyset til sig. 

Aspidistra 

Ekstrem hårdfør plante og langsomt voksende plante, som kræver meget lidt pasning. Den kan sagtens klare at blive forsømt eller glemt i ferieperioder. Derudover har den heller ingen problemer med at overleve træk, ændringer i temperaturen eller i det mørke hjørne af kontoret. 

Monstera

Super populær plante og blandt de nemmeste at holde. Trives bedst i indirekte sollys, og kan blive rigtig stor med tiden. Kan også leve de mørkere steder, men dette bremser væksten. 

Få lidt grønt ind på kontoret uden ekstra arbejde.

Der er som regel andet at tage sig til på kontoret end at vande blomster og planter. Derfor er kunstige planter et godt alternativ til at pifte kontoret op og bringe lidt liv indenfor. De ser mere og mere virkelige ud, og kan sagtens fungere på et kontor. 

Undgå dog at placere dem i direkte sollys, da de kan falme i farven ved for kraftig sollys og sving støvkosten når der alligevel gøres rent, men ellers er der intet arbejde forbundet med kunstige planter. 

Trick: for at få en buket kunstige blomster til at se mere livagtige ud, så fyld vasen med lidt vand. 

Levende væg

Hvis du ikke har så meget gulvplads eller du ønsker at udnytte pladsen på væggene, så er en levende plantevæg måske det rette valg for dig. 

Med plantevægge opnår du de samme fordele som med gulv- og bordplanter OG det hjælper samtidig på akustikken samt fungerer som et stykke kunst. 

Se vores opslagstavle på Pinterest for gode ideer til hvordan du kan inkorporere en levende plantevæg på kontoret. 

https://www.pinterest.dk/jkoffice/plantevæg-til-kontoret/ 

 

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing