Nyhedsbrev

Beskrivelser af forskellige overflader.

Herunder kan du finde specifikationer og egenskaber på nogle af de mest almindelige overflader som bruges til bordplader og andre kontormøbler. Flere af materialerne bruges også i andre sammenhæng, om i køkkener, på gulve mv.

Hvad er laminat?

Højtrykslaminat (HPL) er et materiale som blandt andet bruges som overflade på bordplader. Det er lavet af mange lag af papir (celllulosefibermateriale) og harpiks som er varmebehandlet og presset meget hårdt sammen. 

Materiale: 60-70% er papir 30-40% er harpiks (fenolformaldehyd-harpiks og melaminformaldehyd-harpiks).

Laminat kan laves i stort set alle tænkelige farver. Det laves også med overflader som ligner træ, med specielle mønstre mv.

HPL laminat er en meget modstandsdygtig overflade. Den kan tåle op mod 180° varme uden at blive misfarvet eller ødelagt. HPL tåler ligeledes slag uden at få mærker.

Her kan du læse vores vejledning til rengøring af laminat.

Hvad er linoleum?

Linoleum er et naturmateriale som består af råmaterialer fra træer og planter. Hovedbestanddelene i linoleum er linolie, harpiks, træmel og et naturligt farvepigment.

Linoleum til bordplader og andre møbler består af 3 lag. Filtpap, linoleumsgranulat og en mat lak.

Da linoleum er lavet af naturmaterialer og også er farvet med naturmaterialer er der lidt begrænsninger i forhold til farver. Der findes mange at vælge imellem, men ikke uanede. Eks. er det ikke muligt at lave en helt hvid linoleum. Den hvide farve kommer naturligt fra kalk og tilføjer man for meget kalk til linoleum mister den nogle af de gode egenskaber.

Nogle af de helt unikke egenskaber og fordele ved linoleum er:

 • Består af 100% naturmaterialer.
 • Varm og behagelig overflade.
 • Mat og lækker overflade.
 • Mindre modtagelig over for fingeraftryk mv. sammenlignet med laminatoverflader.
 • Er antistatisk
 • Hvis linoleum behandles korrekt vil det se ud som nyt i mange år. Blanke pletter og mærker kan eks. fjernes med den rette behandling.

Da linoleum er et naturmateriale er det vigtigt, at det bliver rengjort korrekt for at sikre længst mulig levetid. Læs vores vejledning her.

Hvad er Nano laminat?

Nano laminat er HPL laminat med nano partikler i laminaten. Derfor har Nano laminat nogle af de samme egenskaber + nogle ekstra.

Nano laminat findes ligesom HPL laminat i utallige farver og mønster.

Nano partiklerne giver følgende ekstra egenskaber til overfladen:

 • Ekstra modstandsdygtig overfor ridser og slid.
 • Nano partiklerne modvirker fingeraftryk på bordpladen.
 • Silkeagtig overflade.
 • Mat og ikke reflekterende.
 • Antibakteriel og mug-resistent.
 • Tåler høje temperaturudsving.
 • Overflade ridser kan fjernes med en nanosvamp.
 • Småskader kan udbedres med et strygejern. Læg et stykke køkkenrulle imellem.

Hvad er kompaktlaminat?

Kompaktlaminat er en højtrykslaminat, opbygget af mange lag laminat og imprægneret med kraftpapir. Kompaktlaminat har praktiske egenskaber, i form af at være et enormt stærkt og modstandsdygtigt materiale som er let at vedligeholde, og som bliver brugt til bordplader, der skal være særligt holdbare. 

Hvad er finér?

Finér er millimeter tyndt træ, der er skåret af massiv træ. Når finéren skal bruges på eks. en bordplade limes den på MDF kernen og afsluttes med et lag klar lak. Finér giver altså udseendet af træ og findes i alt fra bøg og ahorn til kirsebær og zebrano. Det er også muligt at bruge en anden lak eller bejdse hvis ønsket evt. er en lysere eller mørkere farve end hvad træet har.

Du skal du vælge en finér overflade (på MDF) hvis du ønsker looket af træ, til en lavere pris end massiv træ.

Vi har lavet en rengøringsvejledning til finér og en til forskellige typer overfladebehandlet træ.

Hvad er Decor laminat?

Decor laminat kaldes også melamin. Det er et kunstmateriale som er rengøringsvenligt og økonomisk. Overfladen tåler ikke høje varmegrader og slag. Vi bruger decor laminat på nogle af vores opbevaringsmøbler, bordplader til hæve sænkeborde og i sær til bordplader til kantineborde. 

Her kan du se et udvalg af hæve-/sænkeborde med forskellige overflader

 • Thor hæve sænkebord - linoleum
   

  Thor hæve sænkebord med 2 motorer med løftekapacitet på 120 kg, antikollation og linoleumsplade. Stellet er udført i stål med pulverlakering - vælg mellem tre farver.Rektangulær form eller med centerbue Dansk produceret stel 10 års garanti ❤ Lokal produceret ❤ FSC certificeret kerne i bordpladen ❤ Linoleumsbordplade ❤Linoleum er et...

  7.174 kr. (inkl. moms)
  9771
 • Odin hæve sænkebord - linoleum
   

  Dette hæve sænkebord udmærker sig ved at have et 2-motor Linak hæve sænkesystem. Du kan selv vælge om farven på stellet skal være sort, hvid eller grå.Hævesænkestel med Linak løftesøjler Løftekapacitet 160 kg Stilleskruer under fødderne 10 års garanti ❤ Lokalt produceret ❤ FSC certificeret kerne i bordpladen ❤...

  7.461 kr. (inkl. moms)
  9775
 • Odin hæve sænkebord - finer
   

  Hæve sænkebord med Linak hæve-sænkesystem og 2-motorer. Stellet kan du få i sort, hvid eller grå. Bordet findes i 5 forskellige størrelser.Finer bordplade - vælg mellem 4 typer Pladetykkelse: 22mm Dansk produceret stel Løftekapacitet: 160kg Stilleskruer under stellets fødder 10 års garanti ❤ Lokalt produceret ❤ FSC certificeret...

  6.799 kr. (inkl. moms)
  9777